Croissante cu branza de vaci

de MOKUSKA in Prajituri, 22 Iun 2014 | 6433 vizualizari

 

Reteta de aluat este cel de la cornurile bratislava. Diferenta dintre cele doua retete este ca am tinut tava cu cornurile gata unse in bucatarie (in caldura) inainte sa introduc in cuptor, cca 5-6 minute, nu mai mult.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 kg faina
  • 200 unt (cu 80% grasime, nimic special)
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • aproximativ 150 ml lapte
  • praf de sare
  • 1 ou pentru uns
  • Umplutura:
  • 400 g branza de vaci mai uscata
  • 250 g stafide
  • 2 pliculete de vanilie
  • zahar pudra dupa gust (am folosit 6 linguri)
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 1 galbenus de ou
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissante cu branza de vaci:

Faina se amesteca cu drojdia si zaharul, dupa care framantam cu untul nu foarte moale pana capatam o consistenta ca grisul. 

Galbenusurile batute cu 100 ml lapte rece si paful de sare incorporam in faina. Framantam pana capatam un aluat nu foarte tare, daca mai este nevoie adaugam si restul de lapte rece (eu am folosit 150 ml, dar depinde de unt si de faina). Dupa ce am incorporat toate ingredientele si aluatul a devenit fin, mai framantam 15-20 de minute.

Acoperim cu folie de plastic si lasam la frigider aprox. 40 minute.

Aluatul rece se imparte in parti egale si il formam pe masa de lucru in forme de cilindru (incercati sa fie egale toate bucatile).  Cu ajutorul unui cutit formele de cilindru le taiem in bucati egale. Din fiecare bucatica de aluat formam cate o biluta (1-2 minute am format fiecare biluta in parte). Bilutele se acopera cu folie de plastic si se lasa la loc racoros 30 minute minimum.

Intre timp pregatim umputura: branza scursa foarte bine se amesteca cu stafidele, galbenusul batut, zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Se lasa la rece.

Luam cate o biluta si intindem cu sucitorul, dupa care le umplem cu branza. (Dupa fiecare biluta luata din tava restul biletelor se acopera la loc cu folia).Croissantele le puteti forma dupa plac ca si forma sau marime, important este ca dupa ce ati obtinut forma dorita, pe masa de lucru cu ajutorul palmelor sa suciti de 3-4 ori, asta ajuta sa nu iasa umplutura la coacere (se poate crapa in cuptor ).

Dupa ce am umplut o tava cu croissante (sa nu fie foarte aproape bucatile) le ungem cu galbenus de ou si lasam sa se usuce aprox 30 minute intr-un loc racoros (nu in frigider).  Intre timp pregatim celalalte cornulete. Dupa ce s-a uscat galbenusul pe croissante , le ungem cu albus de ou si le lasam in frigider min 30 minute.  Intre timp dam drumul la cuptor. Inainte sa dau tava la cuptor, l-am scos din frigider si l-am lasat 5-6 minute in bucatarie. croissante  se coc in cca 40 minute la foc mic spre mediu, pana se rumenesc. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu unt si aroma de vanilie